Category

Téli gumi webáruház

Webáruházunkon keresztül nem csupán a legjobb minőségű téli gumiabroncsokat találja meg, hanem számos segítséget nyújtunk, hogy hogyan válassza ki a megfelelő gumikat. Kínálatunkban megtalálhatóak a legjobb kategóriájú téli, illetve nyári gumiabroncsok a lehető legkedvezőbb áron. 

A téli gumikkal kapcsolatosan a leggyakoribb tévhit az, hogy csak akkor szükséges használni, ha esik a hó. Sajnos sokan erre akkor döbbenek rá, mikor már kis híján balesetet okoznak. Nem lehet elégszer kiemelni a téli gumiabroncsok fontosságát.  A nyári gumikat úgy tervezték, hogy 7 celsius fok alatt annyira megkeményednek, hogy elvesztik a tapadásukat, így fontos, hogy ha az átlaghőmérséklet 7 fok alá csökken tartósan, mindenképp szereltessük fel a téli gumikat!

Miért biztonságosabb téli gumival közlekedni?

Ha télen nyári gumiabronccsal közlekedünk, az autó féktávolsága több méterrel is megnövekedhet, ami potenciális veszélyforrás a hideg és csúszós mindennapokban. Felmérések azt mutatták ki, hogy a tél beköszöntével mindössze 50 km/h-val kell közlekedünk ahhoz, hogy az úton akár négyszeresére növekedjen az autónk féktávolsága, ami beláthatunk, hogy nagyon veszélyes.

A téli gumiabroncsok olyan anyagokból állnak össze, melyek sokkal ellenállóbak a téli időjárással, jégoldó, illetve egyéb vegyszerekkel szemben. Ez sajnos a nyári gumiabroncsokról nem mondható el, hiszen sokkal gyorsabban kopnak ezekben az időszakokban.

A téli gumikról kicsit bővebben

A téli gumiabroncsokat úgy gyártják, hogy lágyabb keverékkel rendelkezzenek, mint a nyáriak. Eltérő mintázattal rendelkeznek, hogy ne keményedjenek fel a hidegebb időszakokban, emellett jó tapadást biztosítsanak a latyakos úton.

Az ilyen abroncsokba a téli időszakban legalább 0,1 bárral nagyobb nyomást kell tenni, emellett figyelnünk kell a gumik profilmélységére is. Szakértők tanácsa, hogy a téli gumik profilmélysége legyen minimum 3,5-4 mm, ennél soha ne legyen kisebb. Vannak olyan országok, ahol már a közlekedési hatóság olyannyira komolyan veszi a fent leírtakat, hogy büntetnek is érte.

Mire figyeljünk a téli gumi vásárlásakor?

  • Olyan méretű gumit válasszunk járművünkhöz, amely illeszkedik a meglévő abroncshoz és elfér a kerékjáratban.
  • Miután kiválasztottuk a gumiabroncsot, figyelmesen nézzük meg, hogy található-e rajta hópehely szimbólum, hiszen ez jelképezi, hogy valóban téli gumit vásárolunk-e. Az M+S jelzés nem feltétlen utal arra, hogy valóban téli gumit vásárolunk.
  • Hajtott tengelyen ne cseréljük le a nyári abroncsokat téli gumira, hiszen ez önmagában semmire nem elengedő. Mind a négy kerékre kerüljön fel a megfelelő gumiabroncs.
  • Ne vásároljunk ismeretlen forrásból származó, teljesen elhasznált, névtelen utógumikat! Nem tudhatjuk, milyen állapotban is vásároljuk meg őket, így előfordulhat az is, hogy az abroncsokon olyan nem látható sérülések vannak, melyekkel mi viszont drasztikus balesetet szenvedhetünk.