Category

Téli gumi Budapest

Télen fokozottan ügyeljünk arra, hogy autónk jó műszaki állapotban, megfelelő abroncsokkal guruljon. A téli gumiabroncs ismertetőjeleként ismert M+S – azaz sár és hó- jelölés az abroncsokon annyit jelent, hogy az adott autógumi hó abroncsnak minősül. De ez nem jelenti azt, hogy tesztelték a teljesítményét téli körülmények között. Válasszunk inkább olyan gumiabroncsot, amelyen „3PMSF”, azaz három hegycsúcs, hópelyhes logót találhatunk, hiszen ez azt jelenti, hogy az ERTO által meghatározott módszer szerint igazoltan megfelel a téli elvárásoknak. Kínáltunkban csak effajta minőségi autógumik találhatóak meg.

A megfelelő téli gumiabroncs kiválasztása nem egyszerű feladat. Akkor szembesülnek ezzel autótulajdonosok, mikor új gumit kell vásárolniuk. Ha autóvásárlásnál téli gumi is jár a kocsinkhoz, talán az első pár évre meg is van oldva ez a probléma. 

 Amikor viszont a gumivásárláshoz kerülünk, nagy gondot okozhat, hogy mégis milyen gumiabroncsot válasszunk. Talán az első kérdés ilyenkor, hogy vajon az eddig használt gumiabroncs megfelelően teljesített-e, vagy ettől választhatunk akár jobbat is? Nem könnyű kérdés, hiszen a gumikat jó esetben 5-6 évente cserélni kell még megfelelő használat, tárolás és karbantartás mellett is.

Fontos, hogy megfelelő nyomással használjuk a gumit, mert akkor kevésbé kopik, illetve használaton kívül a megfelelő körülmények között tároljuk. Gumiabroncsoknál nincs egy bizonyos meghatározott év, ami után már nem jó a gumi. Különböző abroncsoknál más lehet az élettartam, ez nyilvánvalóan minőségtől is függ, de 5 évente biztosan kell egy alapos gumi átvizsgálás. 

Egy téli guminak sok tulajdonságot kell magába foglalnia, hogy ne adódjon ezzel problémánk. Egy jó téli gumiabroncsnak meg kell felelnie a havas, a jeges, a nedves, illetve a csapadékos úton is. A csere ideje akkor jön el, ha az átlaghőmérséklet 7 fok alá csökken tartósan. 

Előre is fontos leszögezni, hogy nyáron nem ajánlott a téli gumi használata, hiszen a túlzott tapadás végett sokkal gyorsabban kophat a gumi, és a gördülési ellenállás miatt sokkal többet fogyaszthat az autónk is.

A legfontosabb tulajdonsága egy téli guminak talán az, hogy az abroncs a nedves úton milyen teljesítményt nyújt. Az téli gumik erős tapadása miatt nagyobb lesz a gördülési ellenállás, ami által kissé többet fogyaszthatnak az autóink. Ezért arra is figyeljünk, hogy üzemanyag-takarékos abroncs mellett döntsünk, hiszen akkor kevesebb üzemanyagot fogyasztunk télen.

Összegezve a jó téli gumi nem csak a drágát jelenti, hiszen könnyedén találhatunk már középkategóriás gumiabroncsok között is kiváló minőségűt. Webáruházunkon keresztül a legjobb téli gumik közül válogathat, amit Budapesten belül ingyenes kiszállással fel is szerelünk Önnek.