Category

Olcsó és jó téli gumi

A vásárlók között gyakran felmerülnek az alábbi kérdések: Hogyan spórolhatunk a legtöbbet a téli gumival? Vegyünk csupán egy négy évszakos gumit, amivel átvészelhetjük az egész évet? Mennyire megbízhatóak az olcsó autógumik? Ebben a bejegyzésben megpróbálunk minden ehhez hasonló kérdésre választ találni.

A négyévszakos autógumi olcsó megoldás lehet? 

Valóban ez egy olcsó megoldásnak bizonyul, de biztonságosnak nem igazán.

Spórolás szempontból jó befektetés, ám a hideg, és csúszós utakon biztosan nem a legjobb megoldás. Biztosan jobb megoldás, mintha nyári gumival vezetnénk télen, ám csak ideiglenesen. A négyévszakos gumiban és nyári modellek tulajdonságai egyaránt megtalálhatóak, így igazándiból egyik évszakban sem nyújthat hibátlan teljesítményt. 

Az olcsó autógumik egyáltalán nem biztonságosak?

Általában megtapasztalhatjuk bármilyen területen, hogy az olcsó dolgok, maximum ideiglenesen jók, hosszú távon biztosan nem.  Gumiabroncsok között viszont vannak kivételek, így az olcsó nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz minőségű. Mivel itt igazándiból nem egy kis eldobható dologról van szó,  az olcsó árkategóriájú gumiabroncsok is rendkívül szigorú teszteknek vannak alávetve. Összegezve, az olcsó autógumik is biztonságosak. Az árkülönbség leginkább a teljesítményt és a felhasználást tekintve van jelentősége. Ha nem használjuk hosszabb utazásra az autónkat, érdemesebb egy strapabíróbb, kicsit drágább gumiabroncsot vásárolni. Ne spóroljunk a gumikon, bár sokszor az olcsóbb kategóriás gumiabroncs megvétele nagyobb biztonságot nyújtanak, mint a prémium kategóriás gumik használtan való megvétele.

Milyen kategóriájú autógumit vegyek?

Természetesen minél drágább egy gumiabroncs, annál strapabíróbb, habár a középkategóriás modellek bírnak a legjobb ár-érték aránnyal. Ha kompromisszumos megoldást keresünk, ez lehet számunkra a legjobb, hiszen esetenként tartósabbak, mint olcsóbbik társaik, de a prémium kategóriát azért nem haladja meg. Nagy előnye, hogy biztonságot fognak nyújtani a tél minden napján, amiből adódóan nagyon könnyen megelőzhetünk egy balesetet.

Milyen különbség van egy olcsóbb és egy prémium kategóriás gumi között?

A prémium gumiabroncsok nem véletlenül kapták ezt a megnevezést, hiszen nem csupán az ára magasabb, de a minősége talán a legjobb. A lehető legjobb keverékből készült, a legjobb körülmények között. További extrákkal rendelkezik, ilyen például az optimalizált fogyasztás, vagy a defekttűrő képesség. A defekttűrő képesség alatt azt értük, ha defektet kapnánk, akkor nem muszáj félreállnunk, hanem megfelelő tempóban akár még 80 km-t is megtehetünk biztonságos körülmények között. Általában a prémium kategóriás gumiabroncsokat autóversenyzőkkel teszteltetik le, hogy a legkiválóbb eredményt nyújtsák a vásárlóiknak

Bízunk benne, hogy cikkünk segítséget nyújtott a különböző árkategóriájú gumiabroncsok világában, és reméljük, málunk megtalálja a legmegfelelőbb téli gumiabroncsot!