Category

Használt olcsó téligumi

Kétkedők által gyakran hangoztatott vélemény, hogy a téli gumi fontosságának hangsúlyozása pusztán kereskedelmi fogás, megvásárlása pedig felesleges pénzkidobás. Noha a téli gumi garnitúra beszerzése és felszereltetése október-november táján valóban kiadást jelent, ám hiánya a későbbiekben sokkal többe kerülhet.

A téli gumik speciális, lágyabb szilika-gumikeverékből készülnek, melynek segítségével alacsonyabb hőmérsékleten is megfelelően tapadnak. Ezzel szemben a nyári gumik hideg útfelületen merevvé, rugalmatlanná válnak, veszítenek tapadásukból; a velük való manőverezés kockázatossá válik, fékútjuk megnő. A gyakorta jeges, havas, hókásás utakról pedig, mikor a nyári gumiabroncsok csak csúszkálnak, akkor még nem is beszéltünk. Ha az átlagos hőmérséklet napközben nem emelkedik  +7 Celsius fok fölé, biztonságunk érdekében váltsunk téli gumira.

A téli és nyári gumiabroncs mintázatok között szemmel látható különbség van. A nyáriaktól eltérően a téli gumik erősen lamellázottak, rengeteg kapaszkodóéllel rendelkeznek annak érdekében, hogy a havas, jeges utakon is sikerrel megállják a helyüket. Mély mintaárkaik nedves időben a felgyülemlett latyak gyors elvezetésére szolgálnak.

A vízkiszorítás akkor hatékony, ha a profilmélység nem csökken a téli gumik esetén minimálisan javasolt 4 mm alá.

Vannak olyan autóalkatrészek, melyek használtan is beszerezhetők, mert nem kopnak, s így nem csökkentik sem a vezetés élményét, sem a biztonságot. Ilyen például egy lámpabúra, de vajon a használt fékbetéteknek van létjogosultsága? Ez utóbbi igaz a használt téli gumik esetében is, hiszen egy olyan kopó alkatrészről van szó, ami befolyásolja az autó menettulajdonságait és ezeken keresztül a vezetés biztonságát is. A legtöbb esetben többe kerül használni, mintha új abroncsot vásárolnánk.

Ugyan a jogszabály minimálisan 1,6 milliméteres profilmélységet ír elő, a téli gumi 4 mm-es határig tudja azt, amire tervezték: megfelelő tapadást és úttartást biztosítani hideg, havas körülmények között. 4 mm alatt ugyanis a gumin elhelyezett lamellák már nem nyílnak ki, így például nem kapaszkodik bele a gumi a hóba, ami közel azt eredményezi, mintha nyári gumival közlekednénk. Használt abroncs vásárlása esetén a biztonságos minimum persze nem elegendő, hiszen ha éppen 4 mm-el vásárolunk, akkor gyakorlatilag már a gumi nem nyújt megfelelő biztonságot gyorsítás, fékezés, kanyarodás esetén. Éppen ezért a minimum érték itt a 7 mm, ezzel jó esetben akár két szezont is kihúzhatunk, az alatt viszont semmiképpen ne vásároljuk meg.

A használt gumikat általában leengedett állapotban mutatják be az eladók. Ilyenkor a kisebb szerkezeti hibák, repedések, szálszakadások rejtve maradnak. Ahogy az is, hogy nincs-e kivágva, kiszúrva az abroncs. Németországban és más nyugati országokban a szemmel, itthoni mércével nézve jó gumikat is azonnal cserélik, ha eljárt felettük az idő. Általában ezek az abroncsok, mindenféle – török és nem török  kereskedőkön keresztül itthon landolnak és ezeket vásárolják meg az óvatlan vásárlók. Bár el kell mondani, hogy szerencsére egyre jobban csökken a használt gumik iránti kereslet.

Bevált módszer a költségek elosztására, hogy nem egyszerre cserélik a négy gumit, mert nem számít, ha eltérő márkájú és típusú gumik kerülnek a két tengelyre, csak tengelyenként kell egyezniük, viszont alapszabály, hogy mindnek vagy télinek, vagy nyárinak kell lennie. Mindig az új vagy jobb állapotban lévő abroncsokat kell a hátsó tengelyre rakni, hogy az autó stabilitása megfelelő legyen.

Mivel Magyarországon már külön szakosodtak erre “gumisok” akiknél akár féláron is megvehetjük a használt autógumikat, előtte érdemes utána járni az adott helynek. Sokszor találni tényleg jó áron, jó gumit de sajnos előfordul, hogy különböző trükkökkel pofoznak helyre, látszólag teljesen használható gumi kinézetűre, a forgalomból már kivonásra kerülő, használhatatlan és közveszélyes autógumikat. Ezek a látszat javítások, tuningolások nagyon veszélyesek.

A jó minőségűnek tűnő kerekeket talán csak a szakavatott szem tudja megkülönböztetni a valóban kiváló, vagy legalábbis még évekig használható abroncstól. Tudnunk kell, hogy egy autógumit általános használat mellett is csak körülbelül öt évig lehet használni, így érdemes megnézni a jelzést, hogy mikor gyártották a gumit.

A legjobb, ha szakember segítségét kérjük.

A használt gumiabroncs az újhoz képest zsákbamacska, pedig az életünk múlhat rajta. Persze mi is veszünk használt autót és tény, hogy nem dobjuk le róla rögtön mind a négy gumit, pedig azok előéletét sem ismerjük. De minden szempontot mérlegelve azt javasoljuk, hogy inkább vegyünk jutányosan egy középmezőnybeli, de új téli abroncsot, mint bármilyen használtat. Mert egy új gumival a kiszámíthatatlan élettartamú használt abroncsok nem állják a versenyt.