Category

Eladó téli gumi

Mint tudjuk, a gumiabroncsok több mint 100 éve a járműveinkben a legfontosabb biztonsági funkciót töltik be.  Ha nem szereljük fel megfelelő gumiabroncsokkal az autónkat, illetve hagyjuk, hogy elhasználódjanak, akkor biztosan veszélybe fogjuk magunkat sodorni.

Ha egy autós kopott és alacsony nyomású gumikkal közlekedik, akkor nem csak önmagára, hanem környezetére is veszélyt jelenthet. Megpróbáltuk összegyűjteni a legfontosabb tudnivalókat, hogy mire is érdemes figyelni gumivásárlás előtt.

Fontos, hogy a lehetőségekhez mérten is biztonságos forrásból vásároljunk. Az már csak plusz pont és megnyugvás lehet számunkra, ha helyben fel is teszik nekünk abroncsainkat a felnikre.  Ha használt téli gumit vásárolunk, érdemes végigmenni egy állapotfelmérő folyamaton. Ez nem igényel különösebb szakértelmet, de fontos, hogy ellenőrizzük az alábbiakat:

  • Repedések, anyaghiányok, oldalfali szakadás esetén ne vásároljuk meg az abroncsot.
  • A DOT számot ellenőrizzük le megvétel előtt. Ez egy 4 karakterből álló kód, aminek az utolsó 2 száma a gyártási évre, az első kettő pedig az adott év gyártási hetére utal. 
  • Ellenőrizzük a futófelületet, ahol a profilmélységre valamint a kopási jellegre figyeljünk oda. Az előbbinél érdemes, hogy meglegyen a 3-4 milliméter.

A felhasználók elvárása az autógumikkal szemben a biztonság, a hosszú élettartam, a komfort valamint az, hogy minél kevesebbet fogyasszon.

Érdemes figyelnünk, milyen méretet is használunk az autónkra. Ez feltehetően talán a legnagyobb hiba, amit egy járművezető elkövethet. A gumiabroncsokon találhatunk egy kódot, amely számos jellemzőkről tájékoztathat minket. Példa egy ilyen kódra: P195/60R16 63H M+S
P – az abroncs típusa
195 – a gumiabroncs szélessége milliméterben
60 – az oldalfal oldalarány a szélességhez képest
R – radiál felépítés
16 – a perem átmérője hüvelyben megadva
63 – a gumi teherbírása
H – a gumi sebessége
M+S – az abroncs alkalmas a négy évszakos vezetésre

Ha általában hosszú utakra használjuk az autónkat, érdemes drágább és jobb minőségű gumiabroncsot vásárolni. Kérjük ki a szakemberek tanácsát, hiszen biztosan a legjobbakat fogják ajánlani. 

Keressen bizalommal minket, és a legjobb tudásunk szerint segítünk Önnek kiválasztani a legjobb téli gumiabroncsokat!