Continental téli gumi

A Continental mára már az egyik legnagyobb és legkeresettebb gumigyártó cégévé nőtte ki magát. Ez talán annak köszönhető, hogy a cég mérnökei olyan újdonságokkal állnak elő, ami rengeteg új utat nyitott a piacon.  A gyártósorral rendelkező vállalat számtalan kiváló termékkel rendelkezik az autósok számára. 

Érdekesség emellett, hogy ma minden harmadik Európában gyártott személygépjármű Continental gumiabroncsokkal gördül le a gyártószalagról. A cég 1871-es megalapítása óta csupán egyetlen célért dolgozik, mégpedig azért, hogy biztonságosabbá tegye a közúti közlekedést a gumiabroncsaival.

Minden új tervük az innovációikon alapul. A Continental autógumik készítése során használt technológiák segítségével a jövőben a hagyományos autók is hatékonyabban működhetnek. Ők alkották meg a világ első mintázattal rendelkező gumiabroncsát, majd azóta is minden új termékükkel erről az invenciózus szellemről tesznek tanúbizonyságot. Szakemberei minden évben 140.000 gumiabroncs bevonásával, közel 200 millió kilométer megtételével, 67.000 tesztet folytatnak le. Abroncsaik prémium minőséget képviselnek, téli gumi teszteken pedig a lehető legjobb eredményeket érték el.

Melyek a legkeresettebb Continental téli gumiabroncsok?

A Continental ContiWinterContact TS850 téli gumiabroncs a német gyártó egyik legkedveltebb terméke. Maximális biztonságot nyújt a számunkra, valamint ár-érték arányban is meglehetősen jó döntés. Az abroncs előnye, hogy nedves, csúszós és havas útfelületen is rövid féktávval rendelkezik és még a leghidegebb aszfaltokon is kiváló vezetési stabilitást nyújt. Alacsony gördülési ellenállással rendelkezik, ami által rengeteget spórolhatunk az üzemanyagon. A rajta található élek kiváló oldalvezető erőt biztosítanak még kanyarodáskor is, ezen felül pedig a gumit olyan keverékkel dúsították, ami fékezéskor képes megolvasztani a jég legfelső rétegét, aminek eredményeként a fékezési tapadás nagymértékben javul.

A Continental ContiWinterContact TS830P egy prémium kategóriás téli gumiabroncs, mely kiemelkedő biztonságot nyújt a nagy teljesítményű gépkocsik számára. Kivételesen nagy fékhatást biztosít a havas és jeges útfelületeken egyaránt. Ezt a futófelületi mintázat közepén elhelyezett merev blokknak, valamint a speciális kialakítással ellátott, sűrűn elhelyezett kapaszkodó éleknek köszönhetjük.  Lényegesen jobb tapadást biztosít a havas utakon. Vállrésze sűrűn lamellázott és az egyenletes nyomáseloszlatásból kifolyólag futásteljesítménye is kimagasló.

A Continental ContiWinterContact TS800 téli gumiabroncsot talán a biztonsága és megbízhatósága miatt választják. Elsődlegesen kis- illetve középkategóriás autók számára lett tervezve. A gyártó célja ezzel a téli gumiabronccsal szemben az volt, hogy a havas és jeges úttapadás mellett fejlesszék az irányíthatósági tulajdonságokat. Ezzel a téli gumival elérték a lehető legjobb kanyarstabilitást és kezelhetőséget. Ha prémium kategóriás téli gumira vágyunk megfizethető áron, ez lehet a lehető legjobb választás.

A Continental ContiWinterContact TS810 az utóbbi  téli gumiabroncs továbbfejlesztett változataként jelent meg a piacon. Elsődlegesen közép és felső kategóriás autókra a legjobb választás. Speciális kialakítása végett magasabb árral rendelkezik, de elmondhatjuk, hogy kimagasló kezelhetőség magas futásteljesítmény és nagyszerű fékezhetőség társul hozzá. A belső oldalán megnövelt számban találhatjuk meg a kapaszkodó éleket. Tökéletesen kiegyensúlyozott vezetési élményt, valamint nagyszerű vezetési komfortot biztosít amellett, hogy hosszú élettartammal rendelkezik.